American RadioWorksDocumentariesJustice Part of The Promise of Justice

 
NË vitin 1999, skuadronet serbe tË vdekjes e kanË sulmuar fshatin shqiptar Qyshk dhe brenda disa orËsh 41 civilË tË paarmatosur kanË mbetur tË vrarË.  Ky ËshtË rrËfimi pËr vrasËsit dhe tË mbijetuarit.

   SEKSIONET PËR DOKUMENTARË
1.Mëngjesi i sulmit të planifikuar
2.Vrasjet për ditën me diell
3.Nga një i mbijetuar në secilin grup
4."Ky është personi që ka dhënë urdhërat"
5.Kriminelët - ata e kanë vendin në Hagë
6.Zbulimi i personave pjesëmarrës në masakër
7.Kush është Zvonimir Cvetkoviq - Zvonko
8.Njësitet militare që kanë marrë pjesë në sulm
9.Urdhrat kanë ardhur nga nivelet më të larta
10.Nga burgu në luftë
11.Kriminelët nuk kënaqeshin vetëm me para...
12."Ishim të pajisur me urrejtje kundër shqiptarëve"
13."Vetë i ekzekutova të gjithë... përse të harxhonim fishekët"
14.Ç'ka qenë njësiti militar "Munja"?
15.OPG - njësit që ka kryer masakrat në Abri, Reçak dhe në Qyshk
16."Frenkit" - profesionistët e mistershëm
17.A do të gjykohen kriminelës e luftës nga terreni?
18.Kush duhet të sjellë drejtësinë në vend?
19."Na duhet drejtësia sikurse plagës ilaqi"

AUDIO: Dokumentari "Masakra e Qyshkut" nga American RadioWorks, ashtu siç është transmetuar në radion publike. Dëgjoje:  Pjesa 1   |    Pjesa 2   |    Pjesa 3    (Real Audio)

Versioni Për Shtypje
Për të porositur audio-kasetën, ju duhet të dërgoni 20 $ (SHBA) të holla ose me çek në: MPR Tapes, 45 East 7th Street, St. Paul, MN 55101, U.S.A. Ju lusim që në kërkesën tuaj të shkruani "Masakra e Qyshkut-Versioni shqip".


CREDITS
Correspondent, Producer: Michael Montgomery
Producer, Managing Editor: Stephen Smith
Reporter, Narrator: Adriatik Kelmendi
Reporter: Jovo Martinovic
Voiceovers: Akif Karemani, Alten Vogli, Agri Verrija
Associate Producer: Stephanie Curtis
 
Executive Producer: Bill Buzenberg
Coordinating Producer: Sasha Aslanian
Project Coordinator: Misha Quill
Radio Editor : Deborah George
Web Manager: John Pearson
Online Producer: Emily Thompson

Major funding for American RadioWorks is provided by the Corporation for Public Broadcasting. This documentary was made possible, in part, by grants from the John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, the Open Society Institute, the Sandler Family Supporting Foundation, the United States Institute of Peace, and the Glaser Family Foundation.

©2018 American Public Media